Regenboog! Gaan we vaak deze verschijning zien?

regenboog

Regenboog

U kunt zich afvragen wat heeft ‘Regenboog’ met tekenen of schilderen?

De symbolische betekenis hangt samen met een soort magie in mythen en cultuur.

Regenbogen treden op in scheppingsverhalen, ze staan ook voor krachtige elementen zoals creatie, goddelijkheid, geluk en dualiteit.

Regenboog en de cultuur

Een van de meest intense verwijzingen is gevonden in hindoeïstische en boeddhistische Tantra.

Blijkbaar zijn degenen die hun aardse banden hebben overtroffen in staat om de hoogste meditatieve staat te bereiken, en het “regenbooglichaam” te ervaren.

Dit wordt ook wel omschreven als een ‘lichaam van licht’ als de ultieme hemelvaart is bereikt.

Het regenbooglichaam fenomeen is de ultieme eenheid en meestal gebeurt dit op het moment van overlijden.

Hier hebben we een aantal symbolische betekenissen van regenbogen:

Leven, hoop, goddelijkheid, belofte, schepping, inwijding, potentie, voorziening, harmonie, expansie, hemelvaart, geestelijkheid, aansluiting en transformatie.

Zij heeft een alomtegenwoordige betekenis van eenheid in meerdere culturen.

Deze doordringende boodschap van eenwording is specifiek in de unie tussen hemel en aarde te zien, met de regenboog die als een brug tussen de twee staat.

In de Chinese wijsheid is zij een brug geïllustreerd door een tweekoppige draak. Deze hemeldraak is de bemiddelaar tussen hemel en aarde.

Met twee hoofden, kan de regenboogdraak bemiddelen namens het volk, door het doorgeven van hun gedachten en gebeden vanuit het aard-gebonden-hoofd.

Het aardgebonden hoofd stuurt het verder door naar het hoofd dat hemelwaarts wijst. Ook is zij een symbool van yin en yang in de Chinese legende.

In die zin herkennen de Chinezen vijf kleuren van de regenboog, en geharmoniseerd, vertegenwoordigen ze de perfecte balans.

Het pad naar vreugde gaat langs de regenboog

Het idee van bruggen verbonden met de culturele betekenis van regenbogen bevat een ander belangrijk symbool: Dat van de boog, en bogen in het algemeen.

Bogen zijn symbolen van openingen en doorgangen. In het kader van zijn bovennatuurlijke optreden, is het een verwijzing naar een doorgang naar de hemelse gewesten (goddelijk, goddelijke elementen, verhoogd bewustzijn).

Of we het over bruggen, bogen of hun symbolische vertegenwoordiger, de regenboog hebben,  we hebben dan ook over het maken van keuzes. Waarom? Omdat er altijd twee uiteinden zijn: beide kanten van de brug. Daarom zijn deze symbolen met inbegrip van de regenboog een zinnenbeeld van de transformatie en initiatie.

In de Keltische wijsheid, wordt hij kambonemos genoemd, en dat betekent “curve van de hemel.” Keltische druïden waren behoorlijk onder de indruk van bochten en bogen.

In hun levendige manier van denken zijn bochten emblemen van de wassende maan en de goddelijke vrouwelijke aanwezigheid.

Als een link naar de maan / vrouwelijke energie, verbinden ze ons met de symboliek die betrekking heeft op voorziening, magie, vruchtbaarheid en voorspoed.

Overweeg het volgende: bogen, halve manen, manen, regenbogen. Ze zijn allemaal suggestief aan de prominente deining in de buik van een moeder die een kind draagt.

In de Keltische folklore wordt er gezegd dat seks onder een regenboog een succesvolle zwangerschap garandeert.

Regenboog-kleuren interpreteren kan ons een levendige reis naar een dieper begrip van de kracht geven.

De beste boodschappen en de betekenissen van de regenboog zijn zekerheid en waardering.

Het aanschouwen van een regenboog is een geschenk, en als we hun schoonheid tegenkomen, is het de perfecte tijd om dankbaar voor alle geschenken in ons leven te zijn, volgens de meeste culturen.

Daarnaast is het prachtig om te zien. Het maakt niet uit hoe oud je ook bent. Je draait altijd even je hoofd voor om.

Weet jij meer te vertellen over de regenboog? Deel het hier onder in het commentaarveld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.