Schildercursus! Ook voor iets voor jou?

 schildercursus

Schildercursus volgen?

Met deze cursus is het mogelijk. Misschien beschikte je vroeger al over een uitgesproken talent of kon je gewoon “leuk” tekenen maar ben je heel onzeker zoals de meeste. Je bent een creatief persoon. Feit is dat iedereen talent heeft en dat deze vaardigheid kan uitgewerkt worden door het volgen van een schildercursus. Een verborgen talent kan aangewakkerd worden als er al een bepaalde interesse is voor tekenen en schilderen. Het volgen van een schildercursus biedt jou een vakkundige begeleiding en zal je talent verder ontwikkelen. Daardoor zal je merken dat je tot veel meer in staat bent dan het ”eenvoudige” schetsen, tekenen of schilderen. Dit willen we stimuleren in onze schildercursus en lessen.

Wat wordt er aangeleerd ?

Tijdens de eerste gratis les leer je te kijken. Iedereen ziet wel iets maar de achtergrondinformatie over dat wat je ziet bepaalt namelijk de manier waarop je iets ziet. En dat is belangrijk om straks uw eigen stijl te kunnen ontwikkelen. Met goed leren kijken, wordt de basis van uw teken- en schilderkunst gelegd. Met weinig moeite zal je al vlug voorwerpen kunnen herleiden tot hun basisvorm en deze op een schetsmatige wijze op doek zetten. Al na een aantal lessen zie je verbetering in het herkennen en verwerken van het onderwerp en materiaal.

De cursus is bedoeld voor ieder die schilderen en tekenen leuk vindt en graag nieuwe ervaring wil opdoen. De schildercursus is zowel gericht naar beginners als gevorderden. Er wordt veel aandacht besteed aan vorm, kleur en compositie. In de eerste lessen leer je de basisbegrippen van de schilderkunst en het tekenen. Er wordt aangeleerd om de primaire kleuren tot alle mogelijke kleuren te mengen en te hanteren zoals ook het creëren van diepte en schaduw.

Er wordt gewerkt naar de waarneming. De gratis lessen hebben meestal een specifiek onderwerp gericht op het figuratieve schilderen of tekenen.

Welke technieken ?

Allerlei technieken worden besproken zoals :

  1. Het rangschikken of indelen van je werk. In de gratis cursus maak je de verschillende technieken stap na stap eigen, zodat je met je eigen materiaal via uitdagende opdrachten meteen aan de slag kan om je vaardigheden verder uit te werken. De verschillende soorten verftechnieken worden besproken. Het maken van een gekleurde ondergronden wordt besproken, ook wel gronding genoemd.
  2. We starten het schilderen met acrylverf en verder worden er ook in de gratis cursus de technieken aangeleerd om de verschillende kleuren toe te passen. Zo leer je hoe diverse penselen correct te gebruiken, hoe je bijzondere effecten kan creëren. Straks maak je de mooiste kunstwerken voor jezelf of als een persoonlijk geschenk voor anderen.

Dus vlug beslissen om die gratis schilderles te volgen is de boodschap.
Vind je deze tip handig, wil je ermee aan de slag onder mijn begeleiding en nog veel meer tips ontvangen over tekenen of schilderen? Schrijf je dan in om te starten! Deel het hieronder in het commentaarveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.